top of page

Up North

Groningen, Drenthe, als Zeeuwse kom je er niet zo snel. En waarom eigenlijk niet? Je bent er sneller dan met het vliegtuig naar Colombia of Rusland. Want daar ben ik dan weer wél geweest afgelopen jaren. Maar dat is dan blijkbaar de andere kant van Corona, het brengt je op plekken waar je nog noooooit van je leven bent geweest. We gaan Up North!

Tuinarchitect Regio Rotterdam en Tuinarchitect Zeeland Studio Linda Lavoir bezoekt Nationaal park Drents Friese Wold
Nationaal park Drents Friese Wold

Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf nooit degene die ben die alle leuke plekjes weet te vinden, deze credits moet ik aan mijn vriend geven. Hij zoekt op de kaart naar groene plekken en kijkt daarna op google wat voor leuke dingen daar te doen of te zien zijn. Ik vertelde hem dat ik graag de kwekerij van Coen Jansen wilde bezoeken, waarna hij er een weekendje weg van maakte door te zoeken naar mooie wandelroutes, slaapplekken en restaurants.


Kwekerij Coen Jansen

Natuurlijk had ik al vaker van Coen Jansen gehoord. Deze naam is al vaker voorbij gekomen in de gesprekken die ik heb met goede vrienden Frans en Franny van kwekerij In Goede Aarde. Hij staat bekend om zijn enorme kennis van vaste planten en siergrassen en zijn boeiende assortiment van zijn kwekerij. Dit moest ik een keer met mijn eigen ogen zien. Niks zo leerzaam als echte vakmensen!


Het was een prachtige zomerdag met afentoe een enorme stortbui, maar wat was het genieten op de kwekerij. Een hing een heerlijk ontspannen sfeertje waardoor we best lang zijn blijven hangen. Daarnaast ziet de kwekerij er ook mooi verzorgd uit en wordt je hebberig van al het moois wat er te koop staat. Het is wel een aantal uurtjes rijden waard! Ik ging naar huis met een tevreden glimlach en doosje vol met nieuwe planten voor mijn tuin waaronder Crocosmia 'Emberglow', Veronicastrum 'Alba', Sanguisorba 'All time high', Stipa , Phlox 'Donau' en Phlox 'Blue Evening'.

Tuinarchitect Regio Rotterdam en Tuinarchitect Zeeland Studio Linda Lavoir laat een oranje kniphofia zien
Helenium en Kniphofia 'Alcazar'
Air bnb


Tuinarchitect Regio Rotterdam en Tuinarchitect Zeeland Studio Linda Lavoir bezoekt Nationaal park Drents Friese WoldTuinarchitect Regio Rotterdam en Tuinarchitect Zeeland Studio Linda Lavoir bezoekt Nationaal park Drents Friese Wold121 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page