Tuinarchitect Rotterdam, studio linda lavoir is een tuinarchitect in zeeland

Die tuin.. Het blijft een lastig iets. Je hebt vast wat ideeën en plannen, maar hoe kan je er één geheel van maken?

De tuin is vaak voor vele lastiger in te richten dan het interieur van het huis. Dat is niet gek want met een tuin heb je met een stuk meer factoren te maken.. en dan hebben we nog niet eens gehad over alle planten, hagen en bomen waar je uit kan kiezen of waar je ze überhaupt moet planten.

Ik ben blij dat je mijn website bezoekt en ik hoop dat ik jou verder kan helpen met je tuin, maar laat ik mij eerst even voorstellen!

AANGENAAM

Mijn naam is Linda van de Lavoir. Ik ben de trotse eigenares van mijn ontwerpbureau Studio Linda Lavoir. Ik ontwerp tuinen en beplantingsplannen naar ieder zijn smaak die altijd een ecologische waarde hebben. Daarnaast schrijf ik lesstof voor de opleiding tuinarchitectuur voor de LOI en loop ik één dag per week rond op Kwekerij In Goede Aarde waar ik mijn honger naar kennis over vaste planten en siergrassen probeer te stillen.

 

Voorafgaand heb ik gestudeerd op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht waar ik de opleiding landschapsarchitectuur heb gevolgd. Mijn stage heb ik gelopen bij Nederlands grootste modeontwerpster Iris van Herpen. Ruimtelijk inzicht en creativiteit hadden bij beide partijen de hoogste prioriteit.

MIJN VISIE

Voordat ik ben begonnen met het ontwerpen van tuinen, heb ik veel nagedacht over wat 'een tuin' nou eigenlijk precies is. Voor ieder mens is de tuin iets anders, maar ik sprak eens iemand die daar een heel interessante kijk op had.

'Vroeger was de tuin puur functioneel. De mensen gebruikten hun tuin om voedsel te produceren voor het gezin. Tegenwoordig is dat natuurlijk niet meer nodig. De wortels en de broccoli's liggen overvloedig in de schappen van de supermarkt. De tuin verliest zijn functionaliteit en verandert in een slap aanhangsel waar de mensen zich eigenlijk geen raad mee weten. ( met een aantal uitzonderingen natuurlijk )

Vandaag de dag beschouwen we de tuin als een tweede woonkamer, en zo moet deze er ook uit zien. Geen onkruid, geen blaadjes en geen insecten, maar bijna klinisch.'

Voor mij is een tuin een combinatie van het beste van beide. De tuin draagt zijn functie als plek waar we heerlijk kunnen vertoeven; In ons eentje met een boek en een kopje koffie, met de kinderen en kleinkinderen of met de BBQ aan, een biertje in ons handen en een stel vrienden. We moeten kunnen genieten van de tuin wanneer we erin zitten, maar het moet ook een plek zijn waar we van kunnen genieten wanneer we hem niet gebruiken. We wonen tenslotte in Nederland en we hebben niet twaalf maanden van het jaar prachtig weer. We zien de tuin het vaakst wanneer we binnen zitten.

Daarnaast is een tuin een plek die we delen met de natuur.

Bomen, klimmers, hagen, struiken, vaste planten en siergrassen zorgen ervoor dat we leefgebieden creëren voor insecten, vogels en egels. Daarnaast kunnen we met onze tuinen bepaalde actuele problemen positief beïnvloeden. Bomen nemen fijnstof op. Het hemelwater wordt opgenomen door de bodem, het bodemleven wordt weer gezond en de insecten afname kunnen we verder tegengaan.

Een mooie, bruikbare en natuurlijke tuin kan dus een hele grote meerwaarde hebben voor zowel jou, je naasten en de natuur. 

De tuinen die ik ontwerp zijn altijd dubbel functioneel. Ze zijn voor zowel de opdrachtgever als voor de natuur- en al het leven wat zich daarmee meebrengt - een fijne plek om te zijn. Qua vormgeving knipogen de natuurlijke beplanting en de moderne lijnen en materialen naar elkaar. Het contrast tussen beide zorgt ervoor dat ze elkaars uiterlijk versterken. Een prachtige combinatie!

De rode lijn van het tuinontwerp is altijd gebaseerd op het verhaal van de klant. Dit maakt elke opdracht een uitdaging en elk tuinontwerp uniek!

Ik ben erg benieuw naar jouw verhaal. Wil je hem delen met mij? ik hoor het graag! 

Tot snel

X  Linda