top of page

OVER

Tuinarchitect rotterdam, Tuinarchitect linda van de lavoir, studio linda lavoir, natuurlijke beplantingen, piet oudolf stijl

Mijn naam is Linda van de Lavoir en ik ben de eigenares en hoofdontwerper van Studio Linda Lavoir. In mijn ontwerpen ga ik op zoek naar de juiste balans tussen mens en natuur en probeer ik een plek te creëren waar beide partijen heerlijk kunnen vertoeven.

Het is fantastisch om met de natuur te ontwerpen, maar je leert de planten niet kennen uit de boeken of van plaatjes op Pinterest. De enige manier om deze materie onder de knie te krijgen is door met je handen in de aarde te zitten met je ogen gericht op de planten. Daarom loop ik sinds 2016 een aantal dagen per jaar rond op Kwekerij In Goede Aarde waar ik mijn honger naar kennis over vaste planten en siergrassen probeer te stillen. Ook heb ik sinds een jaar mijn eigen testtuin waar ik zoveel mogelijk planten en nieuwe combinaties uit probeer. In Linda's Dagboek heb ik hierover verschillende blogs geschreven. De stijl van de beplantingsplannen die ik maak staan vooral bekend als de 'Dutch Wave'. Dit is een beplantingsstijl waarbij 365 verschillende momenten gecreëerd worden met elk zijn eigen charme.
 
Voorafgaand heb ik gestudeerd op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht waar ik de opleiding landschapsarchitectuur heb gevolgd. Mijn stage heb ik gelopen bij Nederlands grootste modeontwerpster Iris van Herpen. (Het is de moeite om haar eens te googelen, ze maakt prachtig werk!) Ruimtelijk inzicht en creativiteit hadden bij beide partijen de hoogste prioriteit. Voor mij zijn deze twee factoren, naast de beplanting, de basis voor een goed ontwerp. Een soort super mix met elke keer een verrassende en nieuwe uitkomst.

De tuin is in mijn ogen een enorm interessante ruimte waar ontzettend veel winst behaald kan worden.
Allereerst draagt de tuin zijn functie als plek waar we heerlijk kunnen vertoeven; in ons eentje met een boek en een kopje koffie, met de kinderen en kleinkinderen of met de BBQ aan, een biertje in ons handen en een stel vrienden. We moeten kunnen genieten van de tuin wanneer we erin zitten, maar het moet ook een plek zijn waar we van kunnen genieten wanneer we hem niet gebruiken. We wonen tenslotte in Nederland en we hebben niet twaalf maanden van het jaar prachtig weer. We zien de tuin het vaakst wanneer we binnen zitten.
Daarnaast is een tuin een plek die we delen met de natuur.
Bomen, klimmers, hagen, struiken, vaste planten en siergrassen zorgen ervoor dat we leefgebieden creëren voor insecten, vogels, amfibieën en kleine zoogdieren. Gelukkig zien we steeds meer in dat zij heel belangrijk voor ons zijn.
 
Veel groen zorgt er ook voor dat we met onze tuinen bepaalde actuele problemen positief kunnen beïnvloeden. Bomen nemen fijnstof op. Het hemelwater wordt beter opgenomen door de bodem, het bodemleven wordt weer gezond en de insecten afname kunnen we verder tegengaan.
Een mooie, bruikbare en natuurlijke tuin kan dus een grote meerwaarde hebben voor zowel jou, je naasten én de natuur. 

De tuinen die ik ontwerp zijn altijd dubbel functioneel. Ze zijn voor zowel jou, als voor de natuur- en al het leven wat zich daarmee meebrengt - een fijne plek om te zijn. Qua vormgeving knipogen de natuurlijke beplanting en de moderne lijnen en materialen naar elkaar. Het contrast tussen beide zorgt ervoor dat ze elkaars uiterlijk versterken. Een prachtige combinatie!
De rode lijn van het tuinontwerp is altijd gebaseerd op het verhaal van de klant. Dit maakt elke opdracht een uitdaging en elk tuinontwerp uniek!

 

MIJN VISIE

DSC03865_edited.jpg
IMG_2622.JPG

VAN KWEEKTAFEL TOT TEKENTAFEL, VAN TEKENTAFEL TOT IN DE TUIN 

 

Alle planten die worden gebruikt voor het ecologische ontwerp worden door mij, in samenwerking met Kwekerij In Goede Aarde, biologisch opgekweekt. Hierdoor is de keten extra kort, worden alle plastic potjes gerecycled en wordt de kwaliteit van de planten gewaarborgd.

In mijn ontwerpen zijn de verhalen van de opdrachtgevers het uitgangspunt voor het ontwerp. Daardoor is elk project uniek. Daarnaast is de beplanting is altijd het hoofd ingrediënt van het ontwerp en bepaalt de sfeer van de tuin.

Ik werk in zowel Nederland als in het buitenland aan een klein aantal projecten tegelijkertijd zodat er aandacht voor de opdrachtgever is.

Wil je meer weten over het proces van het ontwerp? Stuur dan een mailtje naar info@lindalavoir.com

WERKWIJZE

bottom of page