top of page

Een pareltje in eigen land, de heide!

Heb jij wel eens een bezoekje gebracht aan de Hoge Veluwe in ons eigen landje? Bij mij heeft het 28 jaar geduurd voordat ik hier voor het eerst kwam. Als Zeeuwse kende ik eigenlijk alleen maar de natuur gebieden waar we eigenlijk niet eens toegang tot hadden. Niet dat ik dat erg vind. Ik ben blij dat er plekken in Nederland zijn waar de natuur ongestoord zijn gang kan gaan. Toen ik afgelopen zomer in de buurt was van de Veluwe dacht ik: Laat ik eens gaan kijken.

Tuinarchitect regio Rotterdam, tuinarchitect regio Zeeland, studio linda lavoir, ecologische tuinarchitect
Wat mooooooii

Het leuke aan een natuurgebied bezoeken is dat je je even in een ander wereld waant. Altijd wanneer je op vakantie gaat wordt je overspoeld door de natuur.. Iets wat we hier niet kennen. Wij zij meer bekend met het aanzicht van straten, wegen en landbouw. Toch heb je die unieke plekjes in Nederland waar dus even geen weg of huis te zien is. Gek, maar heerlijk!


Maar wanneer dan?

Een bezoekje aan de Hoge Veluwe op het moment dat de heide in volle bloei staat is dan ook een absolute aanrader. De wereld kleurt in de maanden august en september even helemaal roze op de Veluwe. De combinatie van Heide, Molinia en dennen is prachtig. Zowel botanisch gezien als de kleurencombinatie. Het gekke is wel dat ik Heide echt afschuwelijk vind in een tuin of pot. Het liefste zie ik het gewoon waar het hoort. Op de zandgrond is het oosten van ons land!83 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page