top of page

Kweken, tekenen, inplanten

2015.


Beste Frans en Franny,

Mijn naam is Linda van de Lavoir, 25 jaar oud en ik ben net afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Op papier ben ik nu landschapsontwerper. In de vier jaar dat ik op school heb gezeten, hebben zij mij vooral opgeleid tot ruimtelijk ontwerper, maar kennis over planten heb ik niet mee gekregen. Iets wat voor mij als ontwerper voor de buitenruimte onmisbaar is. Ik voel dan ook een enorme motivatie om meer kennis op te doen over de groeiwijze en het gedrag van planten, wat ze doen en waarom. Maar ook wat er onder de grond gebeurt en hoe wortels zich gedragen. Ik weet niet of jullie werk hebben in maart, maar het enthousiasme en de liefde waarmee jullie over planten praten ( alleen al op de site ) spreekt mij enorm aan en het lijkt me daarom de perfecte plek voor mij om mijn kennis te vergroten. Ik hoop snel van u te horen.

Met vriendelijke groet,

Linda van de Lavoir

2017


LIFE CHANGER


Mijn doel was duidelijk: Mijzelf klaarstomen om mijn eigen bedrijf te beginnen als tuinarchitect. Ik had nog geen idee hoe dit moest, maar één ding wist ik wel zeker. Ik moest mijn plantenkennis vergroten om mijn eigen beplantingsplannen te kunnen maken

( ik was altijd gefascineerd door de tekeningen van Piet Oudolf, ik bestudeerde ze aandachtig, maar ik had geen idee waar het nou eigenlijk over ging )

De keuze om een mailtje naar kwekerij In Goede Aarde te sturen is voor mij een life changer geweest. Hier werd ik overspoeld met de meest boeiende informatie die ik ooit had gehoord. Frans leerde mij alles over de verschillende soorten vaste planten en siergrassen, hoe ziektes ontstaan bij planten, welke insecten plagen er soms zijn, hoe schade aan wortels werd veroorzaakt, hoe een plant zich uitbreidde en welke voeding welke plant nodig heeft. Ik vond het zo interessant dat ik veranderde in een ijverige student. Als ik aan het eind van het jaar getoetst zou moeten worden zou ik met vlag en wimpel slagen ( iets wat ik nou niet echt over mijn middelbare school tijd kan zeggen. Ik was al trots op mijzelf wanneer ik een 5,5 haalde.. zo zie je maar weer )

Ik begon als hongerige student die meer kennis over beplanting wilde opdoen, maar door Frans als lopende encyclopedie aan mijn zijde, leerde ik zoveel meer dan dat. Mijn ogen werden geopend in een totaal nieuwe wereld die ik nog niet kende. Ik wilde ( en wil ) nog veel meer leren en de natuur nog beter leren kennen.. Want, wouuw, wat zit ze mooi in elkaar!

'Een jonge, gedreven tuinontwerpster met in ‘t lijf een hele bak aan creativiteit. En waar we geraakt door worden: haar grote verantwoordelijkheid om vooral goed te doen voor de natuur.'

2019


DRIE JAAR LATER..


Tuinliefhebbers!

Mogen we aan u voorstellen: Linda van de Lavoir! Een jonge, gedreven tuinontwerpster met in ‘t lijf een hele bak aan creativiteit. En waar we geraakt door worden: haar grote verantwoordelijkheid om vooral goed te doen voor de natuur. De nieuwe generatie tuinontwerpers: wat heten we ze welkom! Inmiddels kennen we haar drie jaar: kennis vergarend, onderzoekend, hardwerkend: ons poldermeisje. Ook zij wil met haar kennis iets doen: mensen inspireren, vertellen over, laten zien aan kinderen. Die natuur, hoe belangrijk is die wel niet en hoe breng je die in je eigen tuin? En hoe verwerk je dat allemaal in een ontwerp? Nu er in onze tuin zoveel gonst en fladdert, is het moment daar.

Zaterdag, 3 augustus, vanaf half elf is Linda er. Vertel dat vooral ook aan uw kinderen, die iets willen met de (ook kleine) tuin, maar niet weten hoe. Vuur die vragen maar af en geniet ondertussen van alle mini-tuinbewoners die ons allen zo dierbaar horen te zijn.

Locatie Kwekerij In Goede Aarde

www. Lindalavoir.com, facebook Studio Linda Lavoir
2020


ADIEU, HET ZEEUWSE


De tijd vliegt en we zijn ondertussen alweer 3 jaar verder. Mijn studententijd bij de kwekerij heeft me ontzettend veel gebracht. Ik ken de planten vanaf het moment dat ze nog 'baby' zijn, tot de uitgegroeide versie als moederplant in de volle grond. Ik kan ze toepassen in beplantingsplannen.

( De tekeningen van Piet Oudolf zijn niet langer abracadabra meer, maar ik maak ze nu zelf! ) en ik kan planten combinaties maken die passen bij een tuin, de wensen van de klant of bij de gekozen materialen van het ontwerp. Dit maakt het werken met planten zo ontzettend leuk. Je werkt met een levend materiaal die in zijn totaliteit er altijd anders uitziet. Zo wilt de één een bloementuin en de ander een meer natuurlijke tuin met siergrassen. Het is een bijzondere manier om sfeer te creëren in een tuin. ( in mijn ogen een onmisbare kunde als tuinontwerper )


Ondertussen heb ik mijn geliefde Zeeuwse land verlaten voor een andere liefde, Bas. We wonen nu al een tijdje samen in het noorden van Rotterdam waar het ook prima vertoeven is. Daarnaast laat ik mijn leerschool natuurlijk niet achter en ben ik ook nog elke week in de kwekerij

te vinden!


Ik heb ontzettend veel zin om met mijn plantenkennis mijn onderneming te laten groeien in de randstad. Ik denk dat ik op dit vlak uniek ben ten opzichte van andere tuinarchitecten. Voor nu hoop ik dat ik naast de particuliere tuin, ook de kansen krijg om grotere projecten te doen. Een mooi park misschien? We zullen zien. The future is bright en ik heb er ontzettend veel zin in!


X


Linda


110 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page