top of page

Nieuw tuinontwerp Terneuzen | Welke patio kies jij?

In deze blog wil ik jullie graag laten zien hoe ik keuzes maak voor een, in dit geval, ontwerp voor een patio. Want een leuke buitenruimte ontwerpen is één ding, maar een ontwerp maken die én ruimtelijk goed in elkaar zit, die zorgt voor een gezonde leefomgeving en 365 dagen interessant is voor de klant, is een tweede. Lees hier hoe ik het ontwerp van deze patio in Terneuzen heb ontworpen.


Welk ontwerp kies jij?

Deze vraag stelde ik ook via mijn story op mijn Instagram account Studiolindalavoir. De meerderheid koos voor het eerste ontwerp, jij misschien ook wel op het eerste gezicht.

Het ontwerp is modern en strak, maar toch ook groen.


Het eerste ontwerp is gebaseerd op de eisen van de opdrachtgevers. De eisen waren onderhoudsvriendelijk, modern maar toch groen, een leuke plek om te zitten met vrienden en familie en natuurlijk moet de patio ook kindvriendelijk zijn.


Het tweede schetsontwerp heb ik gemaakt om te laten zien wat de mogelijkheden zijn wanneer ik praat over aspecten waarover ik het heb in mijn introductie.


De natuurlijke, ecologische patio

Het hebben van een tuin op deze wereld uniek. Maar een klein deel van de wereldbevolking heeft er namelijk eentje. Wij bezitten dus de luxe om ons eigen kleine stukje natuur te creëren naar onze eigen smaak. Het is een plek waar we kunnen ontspannen, BBQen en van kunnen genieten op zomerdagen.. Het enige nadeel is dat het niet altijd mooi weer is in Nederland. Met die reden is het het een enorme meerwaarde wanneer de patio ook aantrekkelijk is wanneer we er niét in zitten.


Met die reden is daarom ook het tweede ontwerp voor de patio gekozen. Dit ecologische tuinontwerp is niet alleen fijn om in te zitten op mooie zomerdagen, het is ook mooi om naar te kijken wanneer de opdrachtgevers aan het koken zijn, aan tafel zitten met vrienden of op de bank televisie zitten te kijken. Het uitzicht is zowel in de zomer als in de winter groen en kleurrijk. Je ziet veel verschillende structuren en de groene inrichting trek veel leven aan.


Ook 's avonds is het genieten geblazen. Door de juiste verlichting ziet de ecologische tuin er 's avonds sfeervol uit. Grote lampen hangen aan de enorm oude beuk die over de patio hangt. In de XXL plantenbak staat een meerstammige, winter bloeiende boom die verlicht wordt. Door de juiste inrichting, keuze van de materialen, beplanting en sfeerverlichting, doet de patio zijn eer als centraal punt van de woning eer aan.


Heb jij ook een tuin of een patio waar je alles uit wilt halen wat er in zit, maar weet je niet hoe?

Stuur dan een berichtje naar info@lindalavoir.com en laten we jouw droomtuin ontwerpen!
149 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page