top of page

Samenwerking met Piet Oudolf deel 1


Tuinarchitect regio Rotterdam in samenwerking met Piet Oudolf en Tom de Witte, tuinarchitect Zeeland
vlnr: Bart Vos, Piet Oudolf, Linda van de Lavoir, Tom de Witte

2020 was een apart jaar.. Op zn zachts uitgedrukt. Het is in ieder geval een jaar die nog lang in ons geheugen zal blijven rondhangen. Toen ik met oud en nieuw proostte op het jaar 2020, fantaseerde ik over wat er mij allemaal te wachten stond. Hoe zou het gaan met mijn bedrijf? Zou ik veel opdrachten krijgen? Ik had al veel plannen gemaakt voor de toekomst van mijn bedrijf, maar dat het zou zou lopen had ik nooit verwacht.
Dit was het vierde jaar van mijn bedrijf. Een drukte als deze had ik nooit zien aankomen. Maar wat heb ik genoten!! Er zijn prachtige projecten voorbij gekomen. Veel mooie kansen om te laten zien wat ik in petto heb als tuinontwerper.

Maar het absolute hoogtepunt is natuurlijk het project waaraan ik mee mocht helpen van Piet Oudolf! Wat - een - kans.


Samen met tuinarchitect Tom de Witte hebben we twee dagen lang alle 6000 planten uitgezet volgens het beplantingsplan van Piet Oudolf. Een secuur werkje, wat veel kennis van beplanting vergt. Ten eerste moet je de tekening kunnen begrijpen en kunnen lezen. Ten tweede moet je alle planten kennen die op de lijst staan en ten derde moet je natuurlijk ook een beetje buzze kunnen geven! In 2 dagen hebben Tom en ik alle 6000 planten het dak op gehesen en op hun plek gezet. Een fijne samenwerking was het. Daarnaast kwam Piet zelf ook nog een dag kijken. Het was een leuke ontmoeting en ik hoop dat ik nog bij vele andere projecten mag meehelpen!


De keuze die ik 5 jaar geleden maakte om bij een kwekerij te gaan werken, is één van de beste keuzes die ik ooit gemaakt heb. Door te werken bij een kwekerij heb ik in een sneltreinvaart alles over planten geleerd; hun visuele voorkomen, hun eigenschappen, de ziektes of plagen die kunnen ontstaan bij een plant en waarom. Als ik dit alles uit een boek had moeten leren, had ik hier nu nooit gestaan op de foto, trots als een paard tussen Tom de Witte en Piet Oudolf. Dus voor iedereen die een droom heeft om een tuinarchitect te worden, je weet wat je te doen staat!


In het voorjaar zullen Tom en ik verder werken aan deel 2 van het project. Dit keer zullen er 10000 planten de volle grond in gaan. Ik heb er zin in!!

Leerschool kwekerij In Goede Aarde262 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page