top of page

Wij gaan verhuizen!

Het is tijd voor een volgende stap in ons leven; wij gaan verhuizen naar het platteland! Met ons hart nog altijd in het zuidwesten van Nederland, hebben we besloten de stad Rotterdam te verlaten en terug te gaan naar onze roots (bijna dan, we komen beide uit Zeeuws-Vlaanderen en verhuizen nu naar Walcheren). We zochten een plek waar we de ruimte hebben om onze passies verder te ontwikkelen (Bas heeft ook een eigen bedrijf en runt het muzieklabel Chillhop music) en vonden na een korte zoektocht dé perfecte plek.Het was liefde op het eerste gezicht toen we voor het eerst de oprit opreden van ons (wat we toen nog niet zeker wisten) toekomstige woonplek. Het is een driehoekige kavel die een totale oppervlakte heeft van 15000 m². In de punt staat een boerenwoning waar de afgelopen 60 jaar niks aan is gedaan, een klein bijgebouwtje en een oude schuur waar vroeger de koeien stonden. De rest van de kavel is een weiland waar op dit moment nog de koeien van de buurman lopen. Aan het einde van de kavel ligt een hoge dijk met daarachter het Veerse Meer. Na ons eerste bezoek ben ik gelijk aan de slag gegaan met de tekening, want deze plek heeft echt álles. Hier zijn onze toekomst plannen:


1 | BOS, WATER & WEIDE

Het is een lang gekoesterde droom van mij om een eigen bos te hebben waarvan ik het groeiproces kan volgen. Het lijkt me ontzettend interessant om te volgen wat er goed en fout gaat, zonder hierbij in te grijpen. Want wat doet de natuur wanneer ze zelf haar gang kan gaan? Wij Nederlanders hebben altijd de neiging om te helpen, maar ik geloof dat de natuur onze hulp helemaal niet nodig heeft en, met genoeg tijd, altijd haar weg naar de juiste balans zal vinden. Dit is een van de redenen waarom we gelijk verliefd waren, want nu hebben we de ruimte om dit te realiseren! 7000 m² (dus bijna de helft van de kavel) gaan we inrichten als bos. Welke bomen we exact gaan planten volgt nog.


Naast een bos willen we ook veel water op de kavel, eigenlijk in combinatie met het bos. Zo loopt er een kleine strook water door het bos die het bospad twee keer kruist en is er een grote waterplaats van 700 m² die ook verdwijnt in het bos. Water en bos zijn in mijn opinie een super combinatie! De afgelopen maanden zijn ze hier in het Lage Bergse Bos ook bezig geweest om het gebied te herontwikkelen en hebben ze het bestaande water meer betrokken in het bos. Een simpel idee met een groots effect. Het is ineens een stuk spannender op het gebied van ruimtelijkheid en de beleving van een wandeling. Zeker een aanrader om eens te gaan kijken!


Tussen het bos is een open weide met lichte glooiingen om het geheel er nog natuurlijker uit te laten zien. Deze weide willen we zo natuurlijk mogelijk inrichten met inheemse bloemen en grassoorten die goed zijn voor de vogels en andere diertjes. Door de weide loopt er een pad naar het water en de dijk.


We hopen dat we dit gedeelte van de kavel in oktober/november kunnen realiseren. Als eerste zal het grondwerk gedaan moeten worden. Ben of ken jij iemand die goed is met grote kranen? Let me know!

Zodra het grondwerk gedaan is zullen we tussen de 6000 en 7000 bomen gaan planten. Wiieeeehhh zoveel zin in!


2 | KWEKERIJ

Om de keten zo kort mogelijk te maken en daardoor duurzamer en bewuster mijn ontwerpen uit te voeren, ga ik een eigen kwekerij openen waar tot 25000 planten gekweekt kunnen worden. De planten zullen allemaal op project basis opgekweekt worden (dus geen publieke kwekerij). Dit zijn de voordelen:


• Mijn eigen favoriete tuinplanten altijd op voorraad

• Het gebruik van turfvrije compost

• 100 % biologische kweek

• Een oneindige levensloop van de plastic potjes

• Het beperken van het transport, dus de uitstoot

• Doordat er op project basis gekweekt wordt, zal er geen verspilling zijn


3 | DE OUDE KOEIENSCHUUR

De oude koeienschuur wordt de plek waar Bas zijn muziekstudio komt en waar de artiesten van Chillhop hun muziek kunnen maken. Verder zal dit de plek zijn waar ik masterclasses en lezingen kan geven aan iedereen die geïnteresseerd is het natuurlijk tuinieren. Het lijkt me ook heel erg leuk om klassen van jonge kinderen uit te nodigen en hen een rondleiding te geven in het natuurlijke gebied. Zij zijn tenslotte onze toekomst en het is ontzettend belangrijk om hen te inspireren.

We kijken er ontzettend naar uit om iedereen uit te nodigen en onze passies met jullie te delen! Ik hoop dat deze twee werelden van muziek en natuur elkaar op een mooie manier zullen beïnvloeden en er bijzondere ontmoetingen zullen plaatsvinden op onze kavel.


4 | DUURZAAM BOUWEN

Als laatste hopen we dat het mogelijk is om een duurzaam huis te bouwen die helemaal verweven is met de omliggende tuin. Deze worden dus ook tegelijkertijd ontworpen i.p.v. eerst het huis en daarna de tuin. Een spannend proces waar ik erg naar uitkijk!


Zo, dat zijn ze dan, onze toekomst plannen. Het zal allemaal veel tijd kosten voordat ze zijn gerealiseerd, maar ik hoop jullie over een jaar al uit te kunnen nodigen in het Zeeuwse!638 weergaven4 opmerkingen

4 Comments


Wat een fantastische plannen! Heerlijk vooruitzicht, succes!

Like

Gefeliciteerd, wat een mooie move !👌👌👌

Like

Proficiat! Super Nice 😍

Like

Wauw...wat ontzettend gaaf. Van harte gefeliciteerd jullie beiden. Bijna duizelingwekkend 🫨 veel plannen maar wel heel er mooi. Een droom die uitkomt voor jullie. Geniet ervan💚

Like
bottom of page