top of page

De groene binnentuin - Rotterdam

Toen ik als kind in Zeeland woonde was groen iets heel vanzelfsprekends. Overal was er plek voor de natuur. Toen ik op mijn 19e naar de randstad verhuisde verbaasde ik me over het feit dat er zo weinig groen was in de stad en zelfs 'verbannen' werd of dat het alleen te zien was op de daarvoor bestemde plekken zoals bijvoorbeeld in de parken.

Gelukkig is er door de jaren heen veel verandert en wordt een groene omgeving steeds meer omarmt. Ik word dan ook mega gelukkig van opdrachten als deze, waarin ik een binnentuin mag ontwerpen die zo groen mogelijk moet zijn, tot de bestrating aan toe. Hieronder een render hoe de tuin zal worden en een lijstje wat de uitgangspunten waren voor de tuin.- De binnentuin is 100 % waterdoorlatend door de water passerende tegels die deels zijn gevuld met gras en grind.

- Er is naar de juiste balans gezocht tussen plek voor groen en plek voor de gebruikers van de tuin zodat deze twee in harmonie samen kunnen leven.

- Niet alleen op de oppervlakte, maar ook rond de tuin is er veel gebruik gemaakt van verticaal groen.

- De tuin is vier seizoenen mooi door de variatie aan bomen, klimplanten, vaste planten, siergrassen en bloembollen die elkaar in bloei, groei en textuur afwisselen.

- Het hemelwater wordt opgevangen door wadi's en watertanks.

- De tuin is onderhoudsvriendelijk door gebruik te maken van betrouwbare vaste planten en siergrassen die niet woekeren of uitzaaien.

86 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page