SCHOONDIJKE  |  5000 M²

De landschappelijke tuin

Flexibele zitplekken. Dat was de eis voor deze boerderijtuin in Zeeland.

De tuin heeft een oppervlakte van 5000 m2 en de zon en de wind hebben vrij spel en een enorme invloed op de keuze voor de lekkerste zitplek. De grote vraag was dan ook, hoe richt je zo'n grote tuin in?

Hagen, bomen en rijke bloemen borders vormen zitplekken die over de gehele tuin verdeeld zijn. Op deze manier kan er met een stoel in de hand altijd gezocht worden naar de lekkerste zitplek die wordt bepaald door het weer.

De borders zijn kleurrijk. Helenium 'Meranti', Echinacea 'Leuchtstern', Helianthus 'Luna', Vernonia 'Elephant', Persicaria 'Ample Pink', Salvia 'Caradonna', Stachys, Geranium, Eupatorium, Phlox en ga zo maar door zorgen voor een vrolijk aanzicht en een tuin vol gefladder en gezoem. Een insect vriendelijke tuin waar de opdrachtgevers enorm van genieten: 'We genieten enorm van de tuin, er is zoveel leven te zien. We hebben ons ook verbaasd over de groei van de planten, na een maand staat alles er prachtig bij'. 

Uit een mooie tuin valt enorm veel plezier te halen. 365 dagen per jaar, 24 uur per dag. De seizoenen komen en gaan en de zon trekt elke dag opnieuw over de tuin. Het leeft zijn leven en verandert continue. Wanneer je dit ziet en daar van kan genieten heb je een nieuwe rijkdom ontdekt!

Realisatie van de borders: Voorjaar 2019

Realisatie van de tuin: Voorjaar 2020

MATERIAAL:   Natuursteen

BEPLANTING: Phlox, Persicaria, Helenium, Echinacea, Sedum, Vernonia, Geranium, Molinia, Pennisetum

BOOM: Lei Amberboom liquidambar

TUINONTWERPER: Linda van de Lavoir

PLAATS: Schoondijke

SOORT TUIN: Landschappelijke tuin

OPPERVLAKTE:  5000 m2

Tel nr:

0683233074

Adres:

Svendsenlaan 36

3055 TP Rotterdam

  • Black Pinterest Icon
  • Tuinarchitectuur, tuinontwerp, Linda
  • tuinontwerp, tuinarchitectuur, linda
  • tuinontwerp, tuinarchitectuur, linda

Design for a better tomorrow