SAS VAN GENT  |  100 M²

DE MODERN, ECOLOGISCHE TUIN

De onderhoudsvriendelijke tuin, maar dan wel de natuurlijke versie. Een groene tuin die niet pietje precies is, maar een tuin met vijftig tinten groen waar niet alleen de eigenaren dolgelukkig van worden, maar ook het bodemleven, het hemelwater, de insecten en natuurlijk ook de vogels.

De tuin grenst aan de keuken van het huis waar de opdrachtgevers veel tijd doorbrengen met de kinderen, familie en vrienden. Omdat het zicht naar de tuin zeer prominent is door de grote raampartijen, lag de focus van het ontwerp heel erg op het zicht van binnen naar buiten. Modern, met veel groen was de vraag waarmee ik naar huis ging.

Bij het horen van 'een ecologische tuin' wordt er al snel gedacht dat de tuin één grote wildernis wordt. Maar dit is ver van waar. Bijna al mijn tuinontwerpen zijn ecologisch verantwoord, net als het ontwerp voor deze tuin.

De eigenaren delen deze moderne tuin met de natuur. Bomen, haagjes, gras, vaste planten en siergrassen zorgen voor een natuurlijk en rustig uiterlijk die ook nog eens insect vriendelijk is. Het groen wordt gecombineerd met strakke lijnen die hun weg vinden naar de achterkant van de tuin. Moderne materialen zoals beton, Padoek hardhout en lichte flagstones zorgen samen met de ingebouwde jacuzzi voor een luxueuze uitstraling. Het is genieten om naar de tuin te kijken en het is genieten om in de tuin te zitten!

Realisatie: Zomer 2019

Materiaal:   Gevlinderd beton, Padoek hardhout, Flagstones

Beplanting: Aruncus, Molinia, Geranium, Sanguisorba, Hakonechloa

Boom: Meerstammige Steeneiken

Tuinontwerper: Linda van de Lavoir

Plaats: Sas van Gent

Soort tuin: Modern, ecologische tuin

Oppervlakte: 100 m2

DESIGN FOR A BETTER TOMORROW  •  STUDIO LINDA LAVOIR  •  SVENDSENLAAN 36, 3055 TP ROTTERDAM  •  INFO@LINDALAVOIR.COM

  • tuinontwerp, tuinarchitectuur, linda