ROTTERDAM  |  ECOLOGISCHE TUINONTWERPER

LINDA'S VISIE

Voordat ik begon met het ontwerpen van tuinen, heb ik veel nagedacht over wat 'een tuin' nou eigenlijk precies is. Voor ieder mens is de tuin iets anders, maar ik sprak eens iemand die daar een heel interessante kijk op had.

'Vroeger was de tuin puur functioneel. De mensen gebruikten hun tuin om voedsel te produceren voor het gezin. Tegenwoordig is dat natuurlijk niet meer nodig. De wortels en de broccoli's liggen overvloedig in de schappen van de supermarkt. De tuin verliest zijn functionaliteit en veranderd in een slap aanhangsel waar de mensen zich eigenlijk geen raad mee weten. ( met een aantal uitzonderingen natuurlijk )

Vandaag de dag beschouwen we de tuin als een tweede woonkamer, en zo moet deze er ook uit zien. Geen onkruid, geen blaadjes en geen insecten, maar bijna klinisch.'

Voor mij is een tuin een combinatie van beide. De tuin draagt zijn functie als plek waar we heerlijk kunnen vertoeven. In ons eentje met een boek en een kopje koffie, met de kinderen en kleinkinderen of met de BBQ aan, een biertje in ons handen en een stel vrienden. We moeten kunnen genieten van de tuin wanneer we erin zitten, maar het moet ook een plek zijn waar we van kunnen genieten wanneer we hem niet gebruiken. We wonen tenslotte in Nederland en we hebben niet twaalf maanden van het jaar prachtig weer. We zien de tuin het vaakst wanneer we binnen zitten

Daarnaast is een tuin een plek die we delen met de natuur.

Bomen, klimmers, hagen, struiken, vaste planten en siergrassen zorgen ervoor dat we leefgebieden creëren voor insecten, vogels en egels. Ook kunnen we met onze tuinen bepaalde actuele problemen positief beïnvloeden. Bomen nemen fijnstof op. Het hemelwater wordt opgenomen door de bodem, het bodemleven wordt weer gezond en de insecten afname kunnen we verder tegengaan.

Een mooie, bruikbare en natuurlijke tuin kan dus een hele grote meerwaarde hebben voor zowel jou, je naasten en de natuur. 

De tuinen die ik ontwerp zijn altijd dubbel functioneel. Ze zijn voor zowel de klant als voor de natuur- en al het leven wat zich daarmee meebrengt - een fijne plek om te zijn. Qua vormgeving knipogen de natuurlijke beplanting en de moderne lijnen en materialen naar elkaar. Het contrast tussen beide zorgt ervoor dat ze elkaars uiterlijk versterken. Een prachtige combinatie!

De rode lijn van het tuinontwerp is altijd gebaseerd op het verhaal van de klant. Dit maakt elke opdracht een uitdaging en elk tuinontwerp uniek.

 

Wat is jouw verhaal? Ik ben erg benieuwd!

X

Linda

TUINONTWERP &

PUBLIEKE RUIMTES

  • Tuinarchitectuur, tuinontwerp, Linda
  • tuinontwerp, tuinarchitectuur, linda
  • tuinontwerp, tuinarchitectuur, linda

Svendsenlaan 36

3055 TP 

Rotterdam

info@lindalavoir.com

+31 683233074

© Studio Linda Lavoir | © 2019 | All Rights reserved