top of page

De Kalmthoutse Heide in België - Een plek die op je TO DO lijst hoort te staan!

Dit weekend hebben Bas en ik onze tijd doorgebracht in het bos van de Kalmthoutse Heide in België. Voor elk persoon is het een cadeautje om hier te komen, maar als tuinontwerper uit Rotterdam is er geen grotere inspiratiebron dan zo'n mooie natuurlijke parel als deze. Te bedenken dat het ook maar een kleine 100 kilometer verder op ligt. Ik ben blij dat er nog zulke mooie bossen bestaan. Zeker nu er bij ons om te hoek in het Lage Bergse bos 9000 bomen worden gekapt - Echt om te huilen - Het is ongelofelijk dat wij als mens het over ons hart kunnen verkrijgen om zulke schoonheid te verwoesten..


DE MAGIE VAN DE KALMTHOUTSE HEIDE


Het was de tweede nacht van dit najaar dat het licht heeft gevroren. Daarnaast was het deze zondag ook één van de eerste zonnige dagen in lange tijd sinds het herfst is. De combinatie zorgde voor een sprookjesachtige gewaarwording in het bos. Jacobsladders straalde langs de bomen het bos in. Een laagje witte kristallen over de heide en de Molinia's zorgden voor een prachtig beeld waar je je ogen niet vanaf kon houden. Wat een pracht!


'Dit zijn magische sferen die je als tuinontwerper ook wilt creëren.'

INSPIRATIEBRON VOOR DE TUINONTWERPER


Als tuin ontwerper ben je altijd op zoek naar inspiratie. Ik zoek deze altijd op in de natuur. Er zijn zoveel verschillende tijden van de dag, dagen van de week en seizoenen in het jaar die elke keer een totaal andere sfeer geven. Mijn favorieten momenten van de dag zijn de momenten dat de dag begint en wanneer de zon weer onder gaat. Naast dat de lage zonnestand altijd een prachtig beeld geeft, hangt er ook altijd een magische sfeer in de lucht. De energie die je voelt om weer aan de nieuwe dag te beginnen en het heerlijke voldoenende gevoel wanneer de dag weer voorbij is.

Mijn favoriete seizoen is de herfst. Een explosie van kleur, sfeer en geur zorgen ervoor dat je je na een drukke zomer heerlijk terug trekken voor de kachel. De Kalmthoutse Heide is een enorme inspiratiebron en ik kan zowel tuinontwerper, als alle andere mensen aanraden om hier eens naartoe te gaan. Geloof me, het is de moeite!

VERBORGEN PARELS


Ken jij ook nog van die verborgen parels die zo dicht in de buurt zijn? Let me know!

#kalmthoutseheide#bos#zondagsuitje#familieuitje#magischeplek


56 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page