top of page

In dit tuinontwerp vormt het beplantingsplan met veel geur, kleur en gezoem het hart van de tuin.

Een jaar geleden maakte ik een tekening voor deze tuin. Op dat moment was de tuin één grote chaos van kronkelende paadjes, oude rozen, vijvertjes, 5 elektriciteit punten, in elke hoek een kraantje en ga zo maar door. Doordat de hele tuin volstond met van alles en nog wat, was er weinig ruimte over waar de familie lekker kon vertoeven. Met het oog op de toekomst, waar nog een aantal kleinkindjes bij zouden komen, was een mooie ruimte van enorme meerwaarde voor de opdrachtgevers. Naast genoeg ruimte voor de familie, was met een Engelse achtergrond een kleurrijke en bloeiende tuin een must'Onze tuin is een vogel en insectenparadijs geworden! We zijn er heel blij mee.'

CREËR SFEER IN DE TUIN MET EEN BEPLANTINGSPLAN


Het mooie van met vaste planten en siergrassen werken, is dat je hele mooie sferen kan creëren naar de wens van de opdrachtgever.

Deze opdrachtgevers wilde graag een natuurlijke beplanting, alle kleuren waren welkom. Ook was het van belang dat er van het voorjaar- tot het najaar iets zou bloeien. Ook dit benadrukt het natuurlijke. We zien tenslotte bijna altijd wel iets bloeien wanneer we naar buiten kijken.
En het zijn natuurlijk niet alleen de planten de sfeer maken. Het leven wat wordt aangetrokken door deze beplanting is ongelofelijk om te zien. Ineens leeft de tuin op met ontzettend veel gefladder en gezoem en laten de bijen zien dat ze hard aan het werk zijn om nectar te verzamelen. Deze bezigheid is een zeer aandoenlijk om te zien.PLANTEN IN DE TUIN: IK WIL WEL, MAAR IK WEET NIET HOE


Je staat in het tuincentrum en denkt.. Oke welke beplanting zou mooi zijn in de tuin? Welke planten bloeien er in de zomer? welke in de herfst? Welke planten trekken er insecten en zijn goed voor in de tuin? Je wordt overdondert door de keuze in het tuincentrum en je wordt verleid door alle bloeiende en 'goed uitziende' planten.

Je hebt echt geen - i - dee hoe je dit nou moet aanpakken. Dus uiteindelijk kies je voor het gemak. Gooi die tuin maar vol met stenen en ik plant wel iets in bakken.Het kost natuurlijk wel wat geld, maar wanneer je echt graag een mooie tuin wilt waar je zoveel van genieten en waarmee je een bijdrage levert aan onze natuur, is het geen gek idee om er een expert bij te halen.. En laat ik nou toevallig die expert zijn ;) Het voelt voor mij ontzettend goed om opdrachtgevers te helpen met :


1. Een beplantingsplan te maken met de planten en siergrassen die zij mooi vinden.

2. Daarbij te helpen met het uitzetten van de planten

3. Een lijst te geven met een handleiding hoe, wat, wanneer je de planten verzorgd om het beste resultaat te krijgen zonder in paniek te raken.BESTEL NU


De winter komt eraan, maar laat jouw beplantingsplan alvast maken voor het voorjaar. Hoe sneller de planten in het voorjaar in de grond staan, hoe groter je resultaat van het eerste jaar van de beplanting. Je zal een wereld van verschil merken wanneer jouw tuin straks opleeft door alle geuren, kleuren en gezoem!
See U!


X Linda


226 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page