MIDDELBURG  |  100 M²

DE GEZINSTUIN

Hij een passie voor crossfit, zij voor gezellige etentjes met de familie en vrienden, maar de allerbelangrijkste eis voor de tuin was:

een veilige, mooie en leerzame omgeving voor de kleine!

'Op Pinterest heb ik zoveel tuinideeën gezien, maar ik zou echt niet weten hoe ik de tuin moet inrichten, zou jij ons alsjeblieft willen helpen?' De tuin was oud en vervallen. Je zou de tuin liever negeren dan er in te gaan zitten. Maar met hun pasgeboren dochter en hun eigen hobby's wilden ze de tuin maar al te graag bij hun huis betrekken.

 

De tuin moet groen zijn, maar wel makkelijk te onderhouden. Er moet een plek zijn voor een lange tafel en genoeg plaats waar hij zijn sport zou kunnen uitoefenen. Daarnaast moet de tuin veilig, maar ook leerzaam zijn. Drie verschillende mensen die de tuin allemaal moeten kunnen gebruiken voor hun eigen doeleinden.

De gezinstuin is zo ontworpen dat het op de eerste plek veilig is voor de kleine. De deuren van het huis kunnen opengeslagen worden naar het terras die afgesloten kan worden.

Verder is er een klein grasveldje, een prachtige druivenplant, potten met citroenbomen en een aantal interessante bloemen om de insecten te verwelkomen. Sommige planten kunnen gebruikt worden als snijbloem en andere weer om in gerechten te verwerken. 

De bloembakken zorgen naast een afscheiding, ook voor een zitplek. De houten banken zijn mooi geïntrigeerd in de bloembakken en zorgen voor extra sfeer wanneer er getafeld wordt. Natuurlijk blijft er in de tuin ook nog voldoende ruimte over voor de sportende man!

Deze jonge eigenaren hebben de tuin zelf aangelegd met veel enthousiasme en energie en natuurlijk met wat extra hulp.

Wat ben ik trots op ze!

Realisatie: Najaar 2018

Materiaal:   Antraciet  betontegels 50 x 50, Padoek hardhout

Beplanting: Calamintha, Nepeta, Stipa, Salvia, Rozemarijn en Origanum

Boom: Citroenboom

Tuinontwerper: Linda van de Lavoir

Plaats: Middelburg

Soort tuin: Gezinstuin

Oppervlakte: 100 m2

DESIGN FOR A BETTER TOMORROW  •  STUDIO LINDA LAVOIR  •  SVENDSENLAAN 36, 3055 TP ROTTERDAM  •  INFO@LINDALAVOIR.COM

  • tuinontwerp, tuinarchitectuur, linda