JOUW DROOMTUIN

Een dakterras, een klein balkon, een voortuin of een grote achtertuin, een schoolplein, een publieke ruimte of een bedrijfstuin, elk project neem ik met het hetzelfde enthousiasme en passie voor het vak onder handen. Goed luisteren is hier een groot onderdeel van. Welke herinneringen komen er bij jou naar boven wanneer je aan een tuin denkt? Wat vind jij mooi en hoe zie jij jezelf en de familie straks zitten in de tuin? Houd je van veel beplanting of heb je liever een onderhoudsvriendelijke tuin? Vertel jouw verhaal en laat jouw droomtuin werkelijkheid worden!

MIJN WERKWIJZE

1. KENNISMAKINGSGESPREK

Heb je een buitenruimte die je graag onder de loep wilt nemen? Laten we dan eens kennis maken! Tijdens een kopje koffie luister ik graag naar al jouw wensen, ideeën en dromen die je hebt voor de tuin. Helemaal geen idee wat je wilt met de tuin? Dit komt vaker voor dan je denkt en je bent daarin geen uitzondering. Met een kennismakingsgesprek die altijd vrijblijvend is, zijn de eerste stappen al gemaakt voor de nieuwe tuin.

2. OFFERTE

Aan de hand van de eisen, complexiteit en grootte van de tuin, maak ik een offerte.

Dit kan zijn voor een tuinontwerp van A tot Z, een rode draad voor een tuinontwerp die je vervolgens zelf onder handen neemt of een apart beplantingsplan.

Ik werk altijd op project basis met een standaard starttarief. Wilt u meer weten over de prijzen? Stuur gerust een berichtje met de wensen van uw tuin zodat ik van tevoren al een inschatting kan maken.

3. VOORLOPIG ONTWERP

Het voorlopig ontwerp is het spannendste gedeelte van het proces. Hierin heb ik al de gegeven informatie van de tuin, de wensen en het verhaal die je hebt verteld verwerkt in een nieuw tuinontwerp. Tijdens de presentatie neem ik je mee in mijn denkwijze als tuinontwerper. Hierdoor wordt er voor jou een goed beeld geschept over hoe het ontwerp tot stand is gekomen en hoe de nieuwe tuin eruit zal komen te zien. Daarnaast maak ik altijd een illustratie om dit beeld nog extra te kunnen versterken.

4. DEFINITIEF ONTWERP

In het definitieve ontwerp pas ik hetgeen aan wat besproken is tijdens de presentie van het voorlopig ontwerp en worden de details aangescherpt. Materialen, beplantingsplannen en lichtplannen worden definitief gekozen en ontworpen.

5. UITWERKING VAN HET ONTWERP

Het ontwerp wordt uitgewerkt in een technische tekening. Je kan ervoor kiezen om het ontwerp zelf uit te voeren of dit te laten doen door een hovenier. 

Wat betreft het beplantingsplan.. Aangezien het uitzetten van een beplanting vaak enige kennis vergaard, doe ik dit het liefste zelf. Hierdoor is de kans dat de beplanting het goed zal doen het grootst. Kleine note: Het uitzetten en/of inplanten van de beplantingsplan zit niet inbegrepen in de prijs van het ontwerp.

6. UITVOERING

Wanneer de tuin wordt gerealiseerd, is communicatie met de uitvoerders cruciaal. Zowel van tevoren als tijdens de uitvoering bespreken we de uitvoering grondig door. Vragen die naar boven schieten kunnen altijd gesteld worden. Het lijkt allemaal zo simpel, maar het zijn de kleine details waar altijd goed op gelet moet worden!

7. NAZORG

Graag kom ik een jaar later nog eens terug om te kijken hoe je aan het genieten bent van de nieuwe tuin! Daarnaast kunnen we samen nog eens kijken naar de voor- en na foto's. Je kunt je bijna niet meer voorstellen hoe de tuin eerst was, wat een verschil!

Zoek op Pinterest naar inspiratiebeelden, schrijf je ideeën op en laten we samen aan jouw droomtuin beginnen. Ik heb er zin in!

Tel nr. 0683233074

Svendsenlaan 36,

3055 TP,

Rotterdam

  • Tuinarchitectuur, tuinontwerp, Linda
  • tuinontwerp, tuinarchitectuur, linda
  • tuinontwerp, tuinarchitectuur, linda